Кръг-въвеждане в тайнството на Менструацията

От край време навсякъде по Света съществува традиция, в която младото момиче бива приветствано в тайнството на своята първа менструация чрез специален женски кръг-ритуал.

снимка: Интернет

И в момента този ритуал се изпълнява по много места на планетата ни, всяка култура със своя си отпечатък, но неизменно – с огромна почит и уважение към красотата на женската менструация и навлизането в тайнството й.

И така, споделям ви открито всичко по темата, защото тя Е важна. Защото това е твоята дъщеря. Твоята сестра. Твоята внучка. Това си ТИ.

Менструацията в нашето общество е Табу. Всички го знаем. Не се говори за нея, освен ако няма някакъв физиологичен проблем. Тогава може да отидеш до гинеколога ти, за да ти предпише някое и друго лекарство. Но в останалото време не се говори, не се пише, не се обсъжда.

Майките рядко разказват на децата си за менструацията. Повечето момичета се събуждат в кръв една сутрин, в ужас какво им се случва. И това е в случай, че са късметлийки. Иначе може да ги изненада и в средата на учебния ден, където абсолютно неподготвени да видят кръв по панталоните си. Не искам дори да си представям какво чувстват тези деца… И какъв спомен оставя това у тях. И как навлизат в тайнството си с ужас, срам, погнуса, страх! И това остава неизбежен отпечатък върху тях в бъдеще. Месечният цикъл остава болезнен, неприятен, далечен, омразен…

Да, кръвта ни е табу. Забранена тема. Нещо срамно, нещо гнусно. Знам, нали и аз съм минала през това. И аз така съм я възприемала. И себе си така възприемах, докато менструирах. Помня как приятелките ми се криеха и срамуваха от менструацията си в училище. И аз съм била там.

снимка: Интернет

Но менструацията е свещенодействие. Тя е Истинската Сила на Жената. Истинската вродена дарба да се прераждаме всеки месец, да се обновяваме, да се възнамеряваме, да се подхранваме и да се изцеляваме. Всичко това е изцяло на наше разположение ВСЕКИ МЕСЕЦ. Не е необходимо да практикуваш нищо отделно, специално. Трябва само да си съзнателна за собствената си цикличност, за вътрешните ти процеси, за своя собствен свещен поток.

И тъй като това не се случва, повечето жени страдат от тежка менструация, тежък предменструален синдром, обилно и болезнено кървене, отпандалост, главоболие, крампи. Едно преживяване, което е наистина кошмарно. А какво ще кажеш, ако ти споделя, че всичко това може да се промени и трансформира до степен, в която очакваш с нетърпение деня на менструацията си, когато я благославяш, уважаваш, почиташ и използваш за най-висше свое благо? Да, всичко това е също част от нашата реалност. От теб, сестро, зависи в коя искаш да живееш. И ако усетиш, че си готова да влезеш в силата си, да я поемеш в свои ръце, да станеш отговорна за собствения си живот и поток, то ние всички сме тук за теб!

Кръгът за въвеждане в тайнството на менструацията се прави от майката и най-близките на момичето при първото й кървене. Време, в което да се съберат всички най-близки роднини жени и приятелки на момичето, за да я благословят в красотата и мъдростта на женската цикличност. Всичко това се празнува като огромен личен и семеен празник – време, в което момичето за първи път да се почувства специално, ставайки Жена. Всички жени в кръга отварят един свещен портал, в който приветстват младото момиче, така че да влезе в Женствеността си Горда, Красива, Силна и Овластена. Да, точно така – във властта си.

снимка Интернет

Майката отваря специалното пространство до себе си, в което приветства дъщеря си като Жена. Тя вече не е малко момиченце, не е дете. Тя вече споделя женската сила на прамайките си и е част от техния кръг. А това е наистина огромна чест за всяко едно момиче.

С песни, ритуали, споделяне и благославяне, цветя и аромати се отпразнува този наистина специален момент.

Хубавото е, че никога не е късно да влезеш в този кръг. Никога не е късно да получиш тази благословия. На мен ми се случи на 26 🙂

След въвеждането в това тайнство започва едно лечебно пречистване – на Утробата, на менструацията, на твоята свещена женственост. Тя протича на много нива, някъде съзнателно, някъде дълбоко навътре. Но знаеш, че вече имаш подкрепата на твоето женско племе, знаеш, че не си сама – напротив! Ти си споделена, уважена, приета и подхранена. Ти принадлежиш!

снимка: Интернет

Ако искаш да отворим това пространство за теб или твоята дъщеря – свържи се с нас. Няма възрастови ограничения – има само автентичното и искрено желание на Женската Душа да бъде изцелена, почетена и отпразнувана!

Така че знай – ние сме тук за теб, сестро. Ще сътворим заедно този най-специален момент за теб, за дъщеря ти, за внучката ти, за сестра ти. Ще го направим по най-добрия начин, така че да е съвършен и уникален за теб, според твоето усещане и разбиране. Ще отпразнуваме заедно красотата и величието на твоята Женственост!

Свържи се с нас на info@sacredwoman.net, през Фейбук страницата ни: https://www.facebook.com/WithEarthAndMoon,
или на личния ми мейл: bojenkaa@yahoo.com.

Божена

Може да Ви е интерсно...