Мандала на Утробата

9-то Пътешествие

“Утробата се отваря през правилните отношения. Правилните отношения включват това да знаеш кои са най-близките ти хора, както и да си съзнателна за това какво вземат от теб и какво им отдаваш ти.

Енергии, хора, отношения се свързват с твоята утроба по начини, за които може и да не подозираш. Стари любовници, починали хора, хора, които не ти желаят доброто – всички те могат да са част от това твое пространство и да черпят от енергията ти. Ако не сме наясно какво и кой присъства в нашата Утроба, не можем да имаме правилните граници на своето свещено пространство.

Един от най-лесните начини да разберете кой е част от пространството на Утробата ви, е чрез Мандала на Утробата. Тя ни позволява да разберем какво настина се случва там. Това е първата стъпка към това да осъзнаем какво и кой подхранваме, кой и какво подхранва нас. Мандалата се базира на 4-те посоки, по които се ориентираме, за да живеем в хармония с мрежата на Живота.

За да се освободите от нездрави отношения, трябва да ги изчистите от Утробата си. Също така трябва да поставиш всичките си отношения по правилния начин, за да позволиш на Утробата си да разцъфтява. Това е деликатен баланс, но е важен, за да може Утробата ти да се довери и да се разтвори.

Практика Мандала на Утробата

1. Нарисувай 3 широки концентрични кръга. Вътрешният кръг има точка в средата. Тази централна точка си Ти.

2. Седни спокойно и изчисти ума си. Дишай дълбоко през Утробата си. Постави длани върху нея. Тя е сфера, кръг. Сега виж себе си в средата на този кръг, и започни да приканваш пред теб да се появят всички отношения и хора, с които Утробата ти е свързана.

Първостепенни отношения

1. Стоейки в центъра, виж зад себе си и разбери кой седи там. Не позволявай на ума ти да ти диктува кой искаш да видиш там. Просто присъствай, бъди отворена, с любопитство, и усети с вътрешното си око кой стои точно зад теб. Този човек може да бъде жив или вече починал.

2. Сега погледни пред себе си, дишай и усети кой стои там.

3. Продължи и погледни наляво. Кой човек е там?

4. Погледни на дясно. Кой стои там?

Това са основните връзки, с които е ангажирана утробата ти.

Второстепенни отношения

Сега ще създадеш втори кръг около първия. Продължи по абсолютно същия начин – кой е зад теб, кой е пред теб, кой е от ляво и кой е от дясно.

Най-скритите отношения

Сега продължи по същия начин с третия кръг. Последният кръг е по периферията. Това са най-скритите и на пръв поглед най-незначителни отношения.

Разчитане на Мандалата на Утробата

1. Твоята мандала сега изобразява теб в средата, оградена от три кръга хора. Ти ще видиш трима човека пред себе си, трима зад теб, и по трима от двете ти страни. Често може да бъде изненада за нас да открием хората, които енергийно са част от нашия живот.

  • Хората от пред – твоите водачи и учители
  • Хората отзад – твоите защитници, подкрепа, сила
  • Хората от дясно – мъжката сила в живота ти
  • Хората от ляво – женската сила в живота ти

2. Първият кръг хора, са тези, които са най-ценни за теб. Те са най-голямата ти подкрепа и подхранване, и ти ги подхранваш също. Това са хората, които си поканила най-дълбоко в своето най-интимно пространство.

3. Вторият кръг хора са също важни за теб и имат силно влияние върху теб.

4. Третият кръг са хора, които също са ти близки, но не чак в такава дълбочина. И трите кръга представляват хората, които имат най-голямо и директно влияние в живота ти.

5. Огледай отново всички хора в своята мандала. Чувстваш ли топлина и близост към всеки един от тях? Всеки един от тях ли е там, за да те подкрепи изцяло в растежа ти? Има ли някои от тези хора, които не са ти в помощ?

6. Кои от тези хора чувстваш, че не са на мястото си? Какво означава това за теб?
Например, ако съпругът ти е от ляво, в женската позиция, означава, че има нарушен баланс в отношенията ви – той трябва да бъде от дяснатас ти страна. Това не означава, че всички мъже трябва да са от дясната ти страна, но със сигурност те напътства, че използваш повече от мъжката си енергия в интимните си отношения с партньора си, а той проява повече женски свои характеристики.

Ако от ляво за теб е друг мъж в живота ти – приятел, брат, другар, може да означава, че той държи за теб женско подхранващо пространство.

7. Ако намираш хора, които знаеш, че не те подкрепят, или който държиш в себе си от вина или задължение, тогава се запитай защо са там и предприеми стъпки към това, да ги премахнеш от там.

8. Кой искаш да бъде част от твое вътреутробно пространство? Не става въпрос за осъждане, а за това да отстоиш границите си и да си съзнателна за това кой допускаш в своето свещено пространство.

Как да пречистиш Мандалата на Утробата си от нежелателно присъствие

Ако си открила в себе си енергии, които знаеш, че не служат на най-висшия ти потенциал, можеш да предприемеш мерки. Можеш да изчистиш енергийно пространството си, а понякога се налага да предприемеш и физически мерки. Може да се наложи да приключиш някакви взаимоотношения или да прекарваш по-малко време с някой човек. Може да помолиш за прошка или да простиш на някой.

Да пречистите енергийното си пространство е лесно:

1. Свържи се с Утробата си чрез дъха и осъзнаването си.

2. Дръж в съзнанието си човека, мястото, ситуацията, която ти е активна.

3. Заповядай три пъти (или повече, ако усещаш) да напуснат пространството ти. Това е твоята Утроба, не тяхната.

4. Продължавай да изпълняваш практиката Мандала на Утробата всяка сутрин, за да спомогнеш за това изчистване. Всеки път проверявай сама за себе си дали всеки е на мястото, което чувстваш комфортно. В един момент всичко това ще отнема само една-две минути.

Ако си в правилните отношения, ще се чувстваш подкрепена, подхранена, обгрижена в живота си. Ще имаш по-ясна връзка с мрежата на живота и за теб ще бъде много по-лесно да проявяваш желанията на сърцето ти по най-лекия начин.”

Из “Womb Wisdom”
Padma and Anaiya Aon Prakasha

Може да Ви е интерсно...