Могъществото на Утробата

Едно споделяне за този най-невероятен Портал между световете в Женското тяло. Това пространство извън времето и материята, отвъд всичко, което познаваме и е прието.

Радостната новина е, че напоследък все повече започва да се говори за пространството на Утробата. Все повече Жени си спомнят, чуват вътрешния си глас – шепота на Утробата, и обръщат своето внимание навътре, към нашето най-свещено пространство. Все повече Женски кръгове и практики се появяват, в които акцентът е не само върху женското споделяне, а потъването в дълбочината на Утробата, в нейната мъдрост, знание и тъмнина. Там, където за всяка от нас се крият най-големите дарове, могъщата ни сила.

Утробата е мястото в Жената – Порталът, от който Съзнанието слиза в материята. Пространството, през което Духът се въплъщава във форма. Това е мястото с абсолютно неограничен потенциал – от него може да се прояви всичко – както съзнателно, така и несъзнателно. И от всяка една от нас зависи какво ще сътворявваме в живота си – съзнателно всичко, за което мечтаем, или несъзнателно – онова, което съществува в нас като обуславяния, блокажи и травми.
Защото Утробата е мястото, в което „натикваме“ всички свои травми като Жени – лични, родови. Всичко, което сме преживели – обиди, ограничения, обвинения, самообвинения, критика, насилие, терор, мъка… Всичко е там, в свещената ни Утроба. Защото само тя е толкова безгранична, че да може да го побере, за да ни защити, да ни предпази. Да ги съхрани до времето, когато вече можем с нова сила и съзнание да се върнем към тях и да ги освободим, да ги пуснем с любов и мъдрост, да възстановим Мира и Хармонията, Изобилието и Щастието в своето вътреутробно пространство.

Сега ще ти задам няколко въпроса, за да разбереш сама за себе си имаш ли блокажи и травми в Утробата си. И когато четеш въпросите не мисли отговорите им, а вместо това постави ръце върху Утробата си и УСЕТИ какво има тя да ти каже…

~ Какво е отношението ти към правенето на Любов? Не секс, а актът на любене, на дълбоко и съзнателно сливане с партньора. Изпитваш ли удоволствие от правенето на любов, изпитваш ли блаженство отвъд чисто физическото такова? Когато мислиш за акта на правене на любов, какво усещане намираш в тялото си – приятно, или неприятно? Чисто физическо, или много по-дълбоко, духовно, идващо от цялото ти Същество?

~ Какви са отношенията ти със собствената ти Майка? Как я възприемаш, какво означава тя за теб? Усещаш ли отношенията ви в баланс, хармония, свобода и безусловна любов и подкрепа?
~ Какво е отношението ти към бременността и раждането? Какво усещаш, ако помислиш за бъдещото си раждане – важи са тези от вас, които не са раждали досега. Изпитвате ли страх, притеснения? За всички останали – как преживяхте първото си раждане – случи ли се то с лекота, в мир и блаженство?
~ Как възприемаш менструацията си? Дали за теб тя е великолепно могъщо и чакано събитие всеки месец, дали успяваш да се свържеш с мъдростта на собствената си цикличност, да я преживяваш и да работиш с нея?
~ Как преживяваш връзката си с Майката Земя, Гая? Усещаш ли присъствието й, усещате ли силата й, подкрепата й? Къде я усещаш в тялото си? Как общуваш с нея?
~ Успяваш ли да приемеш и да обикнеш собственото си тъмно пространство? Онази тъмнина, онази изначална бездна, която живее във всяка една от нас. Онази част от нас, която Знае, Помни и Може. Тъмнината, която отдавна е заклеймена като Лоша, като Черна. А тя просто е нашата втора половина, нашата женска, безкрайна същност. Нашето Ин проявление – тъмно, могъщо, приемащо, знаещо… Успяваш ли да Бъдеш и в това свое пространство в силата си, в съзнанието си, в любовта си без отричане и заклеймяване?
~ Успяваш ли да общуваш със собстевената си Утроба? С мъдростта й, с могъщата й съзидателна сила. С безкрайната й дълбочина и подкрепа, която има там за теб?

И така, какво ти отговори Утробата… Какво ти каза? Усети ли я?
Много от нас дори не усещат това пространство в тялото си. Много от нас го наричат само Матка. Но Матката е само физическият орган в нашето тяло. А Уторобата не съществува във физическото ни измерение, тя е портал между Световете – мястото, от където идва Новият Живот. Така че пак ще те попитам – имаш ли само матка, или имаш Утроба?

И още нещо много важно. Когато наистина усетиш пространстовото на Утробата си, разбираш една от основополагащите истини за живота на Жената – че сама, нито една от нас не е силна. Че ЗаЕдно сме в Силата си, в мощта си, в Знанието си. Че събралите се Жени, спомнили си магията на Утробата, са най-силното нещо, което може да се случи – защото тогава Силата на всички ни е обединена – такава, каквато трябва да бъде. Защото принципът на „сам за себе си“ е мъжкият принцип. Жените винаги са били и винаги ще бъдат силни заедно, Единени. Защото пространството на Утробата е ЕДНО за всички ни, то не е различно за мен, и отделно за теб. То е едно цяло, споделено между всички жени на Планетата ни. Така че, сестро, ако си си спомнила, ако искаш да си спомниш, ако си на пътя – не си сама, всички сме заедно! Свържи се с нас, когато пожелаеш, тук сме за всяка една сестра. Времето на разделение между жените вече свърши. Идва време да си спомним и отново да се обединим в силата и знанието си!


Досега времето и пътят ме срещнаха с доста техники и практики, чрез които всяка от нас съзнателно може да работи за пречистването на вътреутробното си пространство, в зависимост от своите личностни характеристики и преобладаващи стихии. В отделни статии ще споделя различните техники, които се използват от жени по целия свят. Вслушай се във вътрешния си усет за това коя е твоята практика.

Ако имаш нужда от насоки и подкрепа – можеш да се свържеш с мен на имейл bojenkaa@yahoo.com, през контактната ни форма на този сайт или през Фейсбук страницата ни.

Ахо, прекрасни сестри! Вече иде времето на спомнянето, на обединението, на мъдростта ни ~

ЗаЕдно по Пътя!

Божена

Може да Ви е интерсно...