Моята Матка

~ 7мо пътешествие ~

Колкото по-далеч от мозъка е една физическа част, толкова по- трудно е да я преживеем, защото импулсите пътуват съответно повече време, за да дадат сигнал към мозъка. Изключително важно е да се свържеш с физическото си тяло и , като жена, да стигнеш до усещането за присъствието на твоята Матка .

Ти си духовно същество с физически преживявания, а не физическо същество с духовни преживявания!!! За теб всъщност е естествено да си във връзка с душата си, с интуицията си и с фините пространства на битието, това е мястото, от което идваш. Щом пристигнеш тук вече имаш друга задача, а именно да изследваш и използваш сетивата си. Ти преживяваш Живота с цялото си тяло и всеки един спектър от него се филтрира през различен орган. Но Матката е най-специалният ти дар! Тя е тук в теб, за да приеме и отгледа Живота, също и най-свещените ти намерения, за да посреща Духа, за да роди плода на свещеното единение на мъжа и жената, за да сътворява материалната реалност, в която живее.

Матката е физическото проявление на енергийното пространство на Утробата. Когато задържаш нещо в Утробата си, то се проявява в Матката. Най-често се случва да изпитваш затруднения с освобождаването на „негативните емоции“ – гняв, мъка, стрес, страх, уязвимост, преумора… И с натрупване на съответната вибрация, енергията придобива плътност и се появява в тялото ти като киста, възел, запушен канал и т.н. Важно е да можем да работим не само с енергийното, а също и с физическото проявление. Днес сме посветили практиката на свързването и усещането на точно тази част от твоето великолепно, пищно, съвършено женско тяло!


В много традиции, включително и в българската, се използват Колани на Силата. Не, те не са онези, с които пристягаме панталоните си, за да не се смъкват. Това са пафтите, които всички сме виждали по българските носии. Понякога са с големи орнаменти, друг път изобщо няма такива. В различните традиции има и различни визии за Колана на Силата. Ти можеш съвсем спокойно да измислиш свой такъв. Можеш да сплетеш плитка от мека прежда (червена или оранжева), можеш да отрежеш лента памучен плат, достатъчно дълга, за да вържеш около талията си, можеш също да сложиш малки мъниста, амулет или нещо друго. Усети какво би било най-специално за теб! Това е личният ти Пазител, Свещеният ти Колан на Силата! От името става ясно каква е функцията му. Именно Матката е източникът на твоята сила, именно нея искаш да съхраниш възможно най-здрава. Освен като щит, той може да се използва и като котва на твоето внимание точно в тази област. Да спреш и потопиш сетивата си в усещането там – между долната част на корема и пубисната кост.

Adriana Robert atelier

Усещаш ли матката си ? Усещаш ли кой яйчник е активен този месец? Можеш ли да усетиш дали вече се пълниш с кръв и подготвяш за предстоящата менструация? Или лекотата на вече приключила такава?

Да познаваш тялото си е голяма сила, да го чувстваш и чуваш. Интересно преживяване, сякаш за първи път срещаш себе си… и на някакво ниво то действително е така. Нужно е да отделяш време всеки ден, дори по няколко пъти, за да оставаш със себе си и да насочваш цялото си внимание надолу. По 10 мин всяка сутрин е едно изключително добро начало!

Остави шума от мислите да избледнее и утихне някъде в далечината… Спускай вниманието си, усещането си бавно надолу – носа и въздуха, който се движи през тях… Устните и езика… Продължавай надолу към гърдите, нежното им движение в такт с дъха… Усещай се! Какво е чувството да имаш тяло!! След това насочи вниманието си към корема… ясно можеш да усетиш ритъма на сърцето си… и още малко надолу.. ниско в долната част на корема… Какво намираш там? Какво усещаш? Изниква ли някаква спонтанна визия в теб? Приеми я, дори и да не ти хареса в първия момент, не бързай да рисуваш неща, които вярваш, че трябва да бъдат там.. които всъщност не присъстват… Бъди честна! Тук си сама със себе си! Виж се ! Приеми се!

Остани за няколко минути там и разгледай, преживей и опознай своята Матка. Когато си готова с пътешествието си вдишай дълбоко и с издишването отвори бавно очи.

Добре дошла в Матката си ! <3

Цветелина

Може да Ви е интерсно...