От болезнена менструация до любов към утробата


Колко е великолепно да си Жена… божествен инструмент, чрез който животът се проявява и съществува в своето съвършенство… за малко повече от две десетилетия си го спомних и наред с това се „срещнах“ наново със своята утроба – едно от най-светите за мен пространства в цялата ни вселена.


Всички ние, жени, знаем колко масово е явлението болезнена менструация и с каква емоционална нагласа я очакваме всеки месец, в случай че за нас е такава. Колко много от нас правят подсъзнателна или съзнателна връзка между думата менструация и болка, срам, отвращение дори… Има безброй много причини, които водят до естествено следствие да преживавяме менструацията си по нежелан от нас начин и всяка една от тях е напълно основателна, но на всяка една от нас, в дълбините на своята божествена същност, е заложено да преживява този магичен ежемесечен цикъл по един великолепен и красив начин. Истина е, и щом дори една от нас я живее, това безусловно означава, че всички ние можем да я живеем.

Приемане, Прошка и Любов


Самата аз преминах през това и сега съм изпълнена с благодарност, че пресътворих преживяването си. Вярвам, че има много причини, от които следва проявлението болезнена менструация, но аз обичам нещата да са простички, кратки и ясни. За мен коренът на всяко едно неприятно месечно преживяване е един единствен – НеЛюбов (а и… на всяко едно нежелано преживяване в живота ни като цяло – да… всичко е толкова простичко). За мен пътечката към промяна е в проявлението на три основни и дълбоки чувства – Приемане, Прошка и Любов. Винаги… винаги най-простичките неща са най-продуктивни и дълбоко ефективни. Тъй като мнозинството от нас израстваме с обратното убеждение – „no pain, no gain“ – съответно това прояваваме… Все търсим чрез зор, трудности и много напъвания да получим желан резултат – и някак… това важи за всички направления в живота ни… А можем да израстваме (което е неизбежен естествен процес) в радост. Щом аз изцелих и преобърнах с лекота преживяването си по отношение на менструацията, значи всяка една от нас може. 🙂

Това, което желае моята утроба, е… признание, радост, любов.


Нашата утроба е така нежна, мека и в същото време безгранично силна. В нея се „складират“ всички неблагоприятни емоционални преживавания за нас, които са свързани с НеЛюбов. Житейските ситуации са подобни, само участниците в тях различни. Чела съм от различни източници, че причина за болезнена менструация може да се крие в употребата на козметика, консумация на сладко и т.н. (за мен лично това не са основателни причини, тъй като има безброй жени, които използват куп козметика, всекидневно си похапват сладко и не са и чували за болки по време на месечния си цикъл – всичко е Вибрация и всичко, което преживяваме, се свежда до положителни и отрицателни емоции и техните производни – пак… простичко). Допускам, че много от нас вече знаем, че утробата ни е особено чувствителна и по отношение на нашите взаимоотношения с мъжете в живота ни – тате, брат, любим, приятел и т.н. – чувствителна за всички отрицателни емоции като цяло. Вярвам, че не е нужно да навлизам в подробности, защото както споделих по-горе, нещата за мен са много простички и всички тези неблагоприятни преживявания можем да сведем до едно общо проявление – НеЛюбов. Знаейки това, вече вярвам безусловно, че не е необходимо да дълбаем и ровим в минали събития чрез каквито и да било методи – този подход също опитах и за себе си разбрах, че най-благотворният за мен не е той, а обратния – да насочвам всичкото си внимание към това, което искам. А именно – да се чувствам добре. Ако непрестанно ровя в миналото, (свързано с неприятни за мен емоции) единственото което правя, е да се задържам все повече и повече във вибрация, която не е положителна и не ми влияе добре. Когато се чувствам добре, нищо от моето минало или подсъзнание няма силата да ми влияе – влиянието го допускам аз – когато не се чувствам добре и чрез вниманието, което им отдавам. Това, което желае моята утроба, е… признание, радост, любов. Положителни емоции във всякакъв разцвет.


Така аз изцелих болзенената си менструация – един ден просто почувствах силен импулс да легна по гръб, да обгърна с ръце коремчето си и да потъна. Всичко идваше само, без да го мисля и съчинявам – разбира се, че това ми се е случило в отговор на моето силно желание да преживявам чудесна менструация – всички наши желания биват чути и изпълнени безусловно. Единственият въпрос е дали не сме възприемчиви за тях или… сме. 🙂 Мислено си представях всички онези мъже в живота ми, с които по един или друг начин си спомних, че съм имала неблагоприятни преживявания към този момент. Представих си ги като мънички момченца и това ми даде безгранична сила да приема, осъзнавайки че всеки един човек, който се държи грубо, гнвено или агресивно, таи в себе си липса на любов… Изпълних се с благодат, простих с цялото си същество и отдадох всичката любов, която извира чрез и през мен. Да… мили момичета, жени, сестри… Точно толкова простичко се случиха при мен нещата и този личен приложен процес ми отне не повече от 10 -15мин., поставяйки началото на доживотния ми менструален карнавал. 🙂 Вашият личен процес, съпътстван от вашите лични осъзнавания и житейски опит, може да бъде съвършено различен. Позволете му да бъде – помолете, попитайте и очаквайте отговори от своята интуиция – тя е нашето любящо напътствие. А пък… нашата утроба е пряко свързана със сърцето ни – ако връзката помежду им е „прекъсната“, и едното, и другото тъгуват и ни изпращат непрестанно сигнали чрез физически симптоми, че нещо „не е наред“ и иска да бъде погледнато, помилвано, обичано.

Очаквам своята менструация с радост и трепет всеки месец


От тогава насам, за мен връзката с утробата ми се превърна в мила, нежна и любяща. Очаквам своята менструация с радост и трепет всеки месец, знаейки колко свещена е тя, колко е чиста, честита и магична. У дома, където имам свой личен олтар, в сърцето му стои моята утроба, която сътворих от глина по време на един от ритрийтите с Ува Майнер – най… най -„разтърсващото“ и неописуемо с думи преживяване, което имах със своята утроба… и това се случи точно няколко дни преди да се прибера у дома и получа импулса за изцелението й. Всичко… толкова красиво и съвършено разгръщащо се. Аз съм един пътешественик в това съвършено тяло, който сътворява, наблюдава и се наслаждава.

Личен архив


Да подхранвам непрестанно връзката с утроба ми, се превърна в нещо естествено и обично. Начините да го правя са тези, които чувствам, че искам и ми харесват – дарявам кръвта си в майката земя всеки месец, бера свежи цветя, които полагам в глинената утроба на олтара си, говоря й, милвам я, съзерцавам красиви картини на утроби и т.н. Имаме пълна свобода да правим всичко онова, което ни харесва и ни кара да се чувстваме добре.

…слушайте единствено и само себе си – своето сърце и своите импулси…


Ще ми се… преди всичко останало, да си вземете най-съкровеното от мен и единствената насока, която си позволявам да споделям – слушайте единствено и само себе си – своето сърце и своите импулси. Независимо кой и какво ви казва, единственото същество, което знае кое е най-добро за вас, сте самите вие – вашата душа, вашето висше аз. Нека… единственият „гуру“, на който някога бихте се уповали… бъдете самите вие. Всяка една душа е съзнание с безгранична сила. Единствената причина да споделям себе си… и своя личен опит, е защото знам, че някой, някъде там, иска да прочете точно това и почерпи сила и вдъхновение. Моят път и опит са мои лични и неповторими. Такива са и вашите, мили същества, в прекрасни женски тела. Правете това, което чувствате като добро за себе си – това, което ви доставя радост и наслада. Дори целият свят да ви казва едно, ако не го Чувствате добре, изберете другото, различното за себе си. Желая ви вашето лично благополучие да се превърне в най-важното и най-първо нещо за вас самите, преди всичко останало в битието. Дълбоко вярвам, че всяка една от вас, която чете тези слова, знае и усеща силата на тяхното проявление в битието.

Елица

https://www.facebook.com/elitsa.zlateva.1

Може да Ви е интерсно...