Потокът на живота – менструацията

~ 10-то пътешествие ~

Успя ли да видиш мандалата на Утробата си? Успя ли да преживееш тази мощна практика на свързване и прочистване? И не е ли сега малко по-леко, по-спокойно, по-пълноценно пространството в теб?

Когато освободиш себе си от това, което вече не е нужно да присъства в енергийното ти тяло и в мислите ти, тогава можеш да пуснеш да потече Живота. И този момент е Сега! Сега можеш да разполагаш с целия си потенциал в името на личните ти нужди. Сега можеш да продължиш по пътя си в единение със самата себе си… и с тези, които си избрала да останат. Сега можеш да преживяваш великолепието на дните си, били те предизвикателни, тихи или магични. Сега имаш пълния капацитет да избереш всяка следваща стъпка. Когато Матката и Утробата ти са чисти, осъзнати, излекувани и почетени, ти си в състояние да преживееш свещения поток на Живота по най-красивия начин.

Тук, на тази планета, всички жени вибрират в една лунна същност. Цикличната природа на жената се манифестира всеки месец с един дълбок преживенчески ритуал – Менструацията. Тази пра-мъдра учителка идва при нас, прегръща ни и ни спомня – …ПОТЕЧИ! Като една река, която пътува по своя красив път, минава през чудните си меандри и се спуска в сърцето на Гая!

Твоята лунна същност се свързва със различни събития в живота ти и се отпуска, за да потече в най-специалния момент. Всеки месец ти се пълниш и празниш на всяко едно ниво:

  • Емоционално – през тялото ти циркулират безброй чувства и преживявания, били те реални или измечтани/ сънувани.
  • Ментално – всички мисли, идеи, концепции също остават своя отпечатък в тялото ти.
  • Физическо – синтеза на цялата информация, която получава мозъка, от всички сетива. Обработена и изпратена като импулси по цялата мрежа от нерви, клетки и системи.
  • Духовно – всички практики, медитации и най-съкровените молитви на Душата се запечатват в това поле.

Но в крайна сметка ТИ СИ всичко това! Идеална съвкупност и многообразие в различни нива на съзнанието. Единствената плазма, която успява да обхване целият този процес, да попие и приеме информация за цялото ти същество на всички изброени нива, е КРЪВТА! Собствената ти красива, пурпурна, пра-мъдра кръв! Всяка капка от нея е циркулирала в цялото ти тяло! Тя обхваща есенцията на всяко преживяване в един месечен цикъл и след това се спуска към Земята, за да бъдеш чута и споделена с Майката! За да бъде посято, пречистено и проявено всяко едно твое съкровено намерение, с което е туптяло сърцето ти през изминалия месец. Толкова естествен процес на отпускане на нашата свещеност, на молитвата на Душата!

Когато имаш съпротива да пуснеш Потока на Живота през себе си, Менструацията те хваща по – здраво, разтриса те и ти спомня, че не си в лекотата си, че имаш нужда от повече смирение и по-малко планиране, повече усещане и по-малко мислене, повече мекота и по-малко твърдост.

И ето те, тук и сега, четеш този текст и знаеш какво имам предвид! Усещаш своето тяло, чуваш го и чувстваш отклика му. Стигнала си до момента в това пътешествие, в който да присъстваш в Утробата си и да усещаш именно тази есенция на най-личното ти преживяване, есенцията на живота ти! В нейния поток ти можеш да отпуснеш и възнамериш ВСИЧКО!

Отпусни се в потока на Живота!

Бъди чувствена какво менструираш!

Бъди сътворителка на Битието!

Цветелина

Може да Ви е интерсно...