Свещена среща с Кръвта

~ 12-то пътешествие ~

Мили сестри!

Добре дошли на последното ни съвместно пътешествие от този цикъл по пътя към спомняне на мъдростта ни…

Поздравления за тези от вас, които преминаха през всички стъпки до днес!
Поздравления за тези от вас, които се включваха от време на време, само когато усетят отклика си!
Поздравления на тези от вас, на които тепърва им предстои да преминат през всички пътешествия до този момент!

Вярваме, че всяка една от вас е намерила до този момент онова, което е търсила! Вярваме, че всяка една от вас е открила в себе си нещо истински специално, нещо свещено… Защото всяка една от нас е специална, свещена, божествена!

И съвсем естествено идва последната ни стъпка, последното ни съвместно пътешествие под тази форма. За накрая обаче сме ви оставили най-специалното!

След осъзнаването на всички проявления на Матката и Утробата ни, силата на менструацията, дойде време за нейно величество Кръвта! Тази практика ще изпълниш в своето свещено време от месеца, когато през теб тече съзнателният поток на Менструацията. Нека това бъде твоята красива, специална среща! Независимо дали следиш менструацията си отдавна, или това ще бъде първата ти среща, независимо какво знаеш и какво си преживявала досега, направи този момент наистина специален за себе си!

Най-важното нещо е твоята лична подготовка към тази свещена среща. Ако си извървяла досега предходните стъпки до този момент, вече най-вероятно си готова. Вече най-вероятно усещаш, че менструацията ти е невероятен дар, свещена благословия… Усещаш, че тя ти носи много повече от това, което си мислела само до преди месец. Усещаш, че тя е тук, за да бъде в твоя помощ, в твоя подкрепа, за твоето свещено изцеление и най-висше проявление!

НО остава най-важната стъпка. Да си позволиш най-накрая да я видиш, да я познаеш, да я почетеш! Своята най-свещена есенция, своето свещено Проявление в материална форма. Твоята Кръв…

И така. Когато дойде времето през месеца, когато отново ще менструираш, си подари този първи ден кървене специално за себе си. Остани възможно най-много време сама със себе си, в спокойна атмосфера. В своето лично пространство… Подари си сама този дар – един ден от месеца, в който ТИ да си най-най-най-най-важната. В който ти да си своя собствен приоритет. В който да си позволиш да се преживееш като Свещена Жена. Каквато винаги си била.

И усети имаш ли още задръжки, обуславяния и предразсъдъци относно Кръвта си. Ако да – бъди честна със себе си, виж ги ясно и ги приеми такива, каквито са. Те са все още част от теб. А най-важното е да приемаме себе си точно такива, каквито сме в момента. Автентични, истинни и честни към самите себе си. Tака че – ако имаш съпротива – почети я. Приеми я. Пусни я да бъде… и просто наблюдавай. От къде идва, къде се корени. Почети корена й, почети нуждата си от съпротива в момента. Можеш да сложиш ръце на Утробата си и да й разкажеш – тихо, нежно и внимателно за своята съпротива, за предразсъдъците, които имаш спрямо нея, спрямо своята Кръв. Бъди честна, автентична, истинна. Бъди себе си в своето най-цялостно проявление. Може да имаш необходимост от още време, преди да я погледнеш и припознаеш. Дай си го. Няма нищо спешно и нищо, което трябва да се случи бързо. Това, което правиш в момента, е да свалиш табута, които са наслагвани със стотици години върху кръвта и менструацията ни. Няма как да се случи вендага. Не можем да го очакваме нито от себе си, нито от своите сестри. Имаме нужда от време – време на деобуславяне, време за промяна на дълбоко вкоренени модели, табута, срам, отвращение. Имаме нужда от време…

Но това, което правим – да се върнем към вродената ни сила, мъдрост, знание – го правим както за самите себе си, така и за всички бъдещи поколения Жени. За дъщерите си, за внучките си. Правим го и за майките си и за бабите си. Правим го за всички. За цялото Женско Племе на Земята. За Земята….

И сама ще усетиш кога си напълно готова. Кръвта ще те повика. Ще ти нашепне, ще те поведе. Тогава вече не се колебай. Последвай я. Откликни свободно и с лекота. И поеми по вълшебния път на спомняне и овластяване….

Срещни я. Виж я. Усети я. Преживей я. Така, както би желала. Ако използваш менструална чашка – можеш да изсипеш кръвта си в малка прозрачна чашка, така че да видиш цвета й, да видиш консистенцията, наситеността й. Ако пък използваш превръзки – можеш да напоиш превръзката си с малко вода и да я отцедиш в малко бурканче или чашка. Цветът й ще бъде малко променен и разреден, но пък есенцията й остава абсолютно същата. И остани с нея толкова време, колкото имаш нужда.

В ръцете си държиш своята най-свещена есенция…

Усети има ли нещо, което искаш да й кажеш… В ръцете си държиш своята най-свещена есенция – всичко, което си била през последния месец, е тук, в ръцете ти. Цялата ти енергия – всяка мисъл, емоция, всяко твое преживяване, всяка твоя среща, всеки допир, всяка усмивка, всяка сълза. Всичко, което си споделила със Света, и всичко, което е останало вътре в теб. Всичко изречено и всичко стаено. Всичко осъзнато и всичко несъзнателно. Всичко, което СИ. Теб, цялата.

Как би почела Себе си в този момент? Имаш ли какво да кажеш на своята най-свещена есенция? Да помълчиш….? Да й попееш? Да я погледаш….
Има ли нещо, което тя да ти каже? Накъде те води? Приемай всички спонтанни мисли, усещания, визии, преживявания… Това е твоята кръв, която те води в своето свещено пътуване. Твоята кръв, която споделя мъдростта си. Слушай я и й се довери. Това е твоята лична Сила.

Най-красивото нещо, което можеш да направиш сега с нея, е да я дариш на Майката Земя. На своята изначална, вечна, приемаща и любяща Майка. Можеш да я дариш на Дърво, в реката, на морето, дори на растението си вкъщи. Така връщаш своята свещена есенция към своята ПраМайка, към своя изначален Женски Поток. Така Майката Земя ще те познае и усети – всичко, от което имаш нужда, всичко, което си преживяла, всичко, което Си. Ще познае и приеме цялата ти същност. Ще потечеш към недрата й, за да проникнеш надълбоко, да пуснеш корените си, да се подхраниш и заземиш.
Започни с дълбока благодарност към Нея – Земята – нашият свещен Дом. Нашата Лечителка, нашата Пазителка. И спусни своята свещена нишка надолу, към центъра й, към недрата й… с благодарност и любов.

Ако искаш да възнамериш нещо в живота си – това е твоята великолепна възможност да го направиш. С молитва, с благодарност, с песен. Възнамери своето желание за най-висшето си проявление, за най-висше благо на Цялото… И спусни това свое намерение надолу, към Земята. Онази, която материализира всичко в нашата реалност. Спусни и благодари…. Едниственият начин да отовриш вратите на изобилието в Живота си, е да Благодариш… На цялото Битие, че Е! На Земята, за изначалната й грижа и подкрепа. На себе си, на кръвта си, на всяка Жена, на всеки Мъж, на Вселената, на Живота!

И така, мила сестрице. Бъди в свещен съюз с Кръвта си. Говори й. Слушай я. Остави я да те води. Бъди.

Почитай я. Почитай Земята. Почитай СЕБЕ СИ. Ти си свещена. Никога не го забравяй.

ТИ СИ СВЕЩЕНА!

Ти си изначално Божествена Жена. Винаги си била и винаги ще бъдеш. Може да си забравила за известно време, но сега е времето на спомняне… Времето, в което всяка една от нас да си припомни Коя е.

Дълбоко се надяваме тези 12 стъпки да са били пълноценни и спомнящи за теб. Очаквай съвсем скоро следващите практики, споделяния и пътешествия навътре и надолу… Там, където е Силата ни!

Обичаме Ви!
Благодарим, че Ви има, че сме ЗаЕдно по Пътя!
Всичко има смисъл, ЗАЩОТО сме ЗаЕдно! <3

С обич,
Божена

Може да Ви е интерсно...