ЗаЕдно със Слънцето и Земята

Слънцестоене и Еньовден

21-23 юни 2019

Приятели, наближава един от най-красивите дни-портали между Слънцето и Земята. Каним Ви да се съберем и да го съпреживеем ЗаЕдно! В заедността е Силата на Проявлението!

Идва Лятното Слънцестоене и Еньовден. Едни от най-силно енергийните дни в годината – времето, когато денят е най-дълъг, нощта най-кратка. Апогеят на Светлината. Времето, в което Слънцето дарява най-много Светлина на Майката Земя. Времето, в което Съзнанието е в най-силна свещена връзка с Божественото Проявление, достигйки до своите най-светли и високи пространства. Земята ни е поела своята Слънчева благословия и я дарява обратно чрез своите блага – плодове и билки, в абсолютно изобилие и разцвет. Време, в което да почетем Светлината във всеки един от нас. Да я уважим и подсилим. Да почетем и всички плодове на собствените си усилия, на нашия личен път. Да ги видим, да ги отпразнуваме. Време за действия , най-силното и активно проявление. Да срещнем с веселие и благодарност най-благодатния период в годината  – когато всичко излиза навън, всичко дарява, изобилства. Когато всичко живо се радва на най-мощните живителни енергии в природата… Когато и ние, като съвършена част от нея, празнуваме Светлината и Радостта от Живота. От Проявлението. От Съзиданието. От извървяния път. От красотата, споделянето, даряването… От великия Празник на Живота! С най-съкровена и дълбока Благодарност към Слънцето и Спиралата на Живота!

В тези дни елементите имат свещена сила – заредени с енергията на Слънцето-Огън, Водата става лековита, Въздухът носи нов заряд, а Земята предава своето вълшебство на билките и цветята. Именно затова точно тогава е и Еньовден – денят, в който билките са най-силни. Когато почитаме тяхната божествена сила, чистота и способности. Когато можем да се свържем с тях на много дълбоко ниво, да ги усетим, разпознаем и преживеем. Когато всяка билка ни нашепва за своята магия и вика името ни… ако успеем да я чуем…

Тук прочетете за четирите порти, през които преминава Земята всяка година:

Срещата ще се проведе в китното малко сгушено селце Ослен Криводол, близо до Искъра и Врачанския Балкан. Където водата е чиста, въздухът кристален, земята ароматна…

Вдъхновението ни е да се съберем и да почетем заедно могъщата Порта, през която преминава Земята. С мълчание, песни, танци, молитви, медитации, споделяне, разходки, лагерен огън, съзнателно събиране на билки по изгрев Слънце, Паневритмия. Всеки може да се включи там, където усеща отклик. За да си спомним заедно забравената мъдрост на Земята и Слънцето и да я съпреживеем отново.

***

Ето и ориентировъчна програма за събора ни:

Петък вечер 21 юни

Пристигане и настаняване следобед

Около 18.00 ч. отваряме заедно пространството с вечеря около лагерния огън.

Изпращаме Слънцето в мълчание и оставаме в тишина до Изгрева на следващата сутрин. Това са часовете, в които да притихнем, да обърнем сетивата си навътре, да усетим вътрешния си свят и да го почетем. Всеки може да остане в тишина около огъня, да се разходи под звездите или да се оттегли за почивка.

Събота 22 юни

Посрещане на Изгрева с молитви и песни, ритуално и съзнателно събиране на билките.

След закуска ще се разходим за игри и къпане в реката с децата.

След обяд ще отворим пространство за Женски Кръг, в който да споделим молитвите и силата си.

Вечерта ще бъдем заедно около общия лагерния огън – със споделяне, песни, танци ще отпразнуваме Светлината и Магията на билките.

Неделя 23 юни

Качване на връх Глава, където ще посрещнем Слънцето с молитви и медитация за благославяне на Земята, Слънцето и билките. След това ще играем Паневритмия – танц с хармонични движения, даден ни от Учителя Петър Дънов, чрез който човек черпи от живите енергии на природата и влиза всинхрон с природния ритъм.

След това ще се разходим до старото изворче на селото, където всеки от нас ще посети сам, за да налее и нарече своята свещена вода.

Затваряме пространството ни отново с общ обяд в лагера – със споделяне, молитва, намерение за новия цикъл.

***

Лагерът ще бъде палатков, на разположение има течаща вода и тоалетни. Вие носете своите палатки, шалтета и друго необходимо оборудване за къмпинг. Защо избрахме спане на открито – защото енергията на Земята в тези дни е много силна и един от най-пълноценните начини за синхронизиране с тази вибрация е спането върху Майката Земя, под Звездното небе. С ароматите на настъпващото лято и песента на полските насекоми… За да сме близо до енергийното поле на Земята, далеч от бетонни стени, напасвайки собственото си поле с електромагнитното поле на планетата ни. Затова и ви призоваваме за време без мобилни устройства, за да намалим влиянието на външните електронни вълни. .

За тези от вас, които все пак предпочитат да пренощуват вътре, имаме на разположение къща за гости със стая за 4 човека, с баня и тоалетна.

Разполагаме и със специално изработена каравана за двама човека.

Събитието е напълно отворено за семейства с деца. Ако жената иска да присъства на Женския кръг, трябва да има някой, който да остане с децата през това време, освен ако детето не е кърмаче.

Eнергиен обмен:

За спане на палатки/в караваната с включена вегетарианска храна и практики за целия престой:

  • 80 лв на човек
  • 120 лв за семейство

Децата участват безплатно

Ако изберете да нощувате в къщата за гости се доплаща допълнително 30 лв на човек.

Участието става след предварително записване на:

0898226220 Божена

0879805064 Цветелина

info@sacredwoman.net

След записване ще Ви изпратим допълнителна информация за по-пълноценна подготовка преди срещата ни и някои неща, които да предвидите да носите със себе си. Ще Ви изпратим и подробната програма за дните 🙂

Може да Ви е интерсно...